Lifestyle

De leukste city trips in Europa: mijn top 3

Elke keer vind ik het weer ontzettend leuk om uit te zoeken: een city trip. Zomaar voor een paar dagen even naar een andere omgeving om te genieten van een andere stad. In deze blog neem ik je mee naar mijn top drie steden die ik het leukste vindt voor een city trip binnen Europa. In ieder geval van de steden waar ik nu geweest ben.

Parijs – De stad van de liefde

Uiteraard Parijs. Wat mij betreft een van de leukste steden in Europa voor een city trip. Het is alweer een aantal jaren geleden dat we naar Parijs geweest zijn. En toen we daar naartoe gingen, wisten we eigenlijk al heel snel wat we allemaal wilden doen en zien. Koop je voor de metro een dagkaartje, dan reis je voor weinig geld door vrijwel de hele stad. Wel even goed opletten op de zones. Ook de sfeer in de stad vind ik leuk. Het is er lekker druk maar geen moment had ik het gevoel dat het te druk was.

Dit vond ik zelf de leukste bezienswaardigheden in en om de stad:

 1. De Eiffeltoren – Een van de beroemdste bezienswaardigheden in Parijs en biedt een prachtig uitzicht over de stad. We zijn met de trappen omhoog gegaan maar je kunt ook met de lift. Wel belangrijk om hier vroeg op de dag heen te gaan, zodat je de grootste drukte voor bent.
 2. De Notre-Dame – We hebben deze nog gezien voordat er brand uitgebroken is. Een heel indrukwekkend gebouw van zowel de buitenkant als de binnenkant.
 3. Het Louvre – Dit beroemde museum heeft enkele van de meest bekende kunstwerken ter wereld, waaronder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. We zijn hier niet binnen geweest, maar zelfs vanaf de buitenkant is het een prachtige plek om te zien.
 4. Montmartre – Een gezellig én historische district van Parijs met een schitterend uitzicht over de stad. Het is wel eventjes een stukje met de metro, maar je zult er geen spijt van hebben. Er staan heel veel kraampjes waar je van alles kunt kopen. Uiteindelijk hebben we hier rondgelopen met een overheerlijke crêpe.
 5. Paleis van Versailles – Dit prachtige paleis was de woning van de Franse koningen en koninginnen en leert je enorm veel over de Franse koninklijke geschiedenis. Maar bovenal is het een geweldig mooie plek om rond te wandelen.

Lissabon – een zonnige escape

Hier zijn we in de winter geweest om heel even te ontsnappen aan het koude weer. Ook hier is het metronetwerk goed en is het eenvoudig om door de stad te reizen. Vanaf ons hotel waren we in ongeveer 20 minuten bij het water. Dit vond ik in deze stad de mooiste bezienswaardigheden:

 1. Het kasteel van São Jorge – Dit middeleeuwse kasteel biedt een prachtig uitzicht op de stad. Het is redelijk goed te bereiken en is echt de moeite waard om naar toe te gaan.
 2. De iconische gele trams – De historische trams van Lissabon zijn een beroemde bezienswaardigheid en bieden een prachtig uitzicht op de stad. Tram 28 geeft je een mooi ritje, terwijl de super korte rit met Ascensor da Gloria toch ook bijzonder is om eens te doen.
 3. Torre de Belém – Deze historische toren dateert uit de 16e eeuw en biedt een mooi uitzicht op de stad en de rivier. Leuk om te zien, maar als je weinig tijd hebt in de stad dan zou ik deze toch als eerste overslaan. Met name omdat het een stukje rijden is.
 4. Parque Eduardo VII – prachtig om even ontspannen rond te lopen of te genieten van het zonnetje.
 5. Wandelen of een bustour door de stad – de stad heeft enorm veel leuke plekjes. Met een bustour krijg je veel van de stad te zien en kun je de leukste plekken onthouden om later nog eens terug te komen. Of kies voor een hop-on/hop-off bus en je kunt uitstappen op een plek waar jij dat wilt.

Verder vond ik het eten in de stad ook leuk (niet altijd even lekker, maar dat is een kwestie van smaak). Op een aantal plekken rondom het toeristische centrum staan kraampjes met gepofte kastanjes. Die vonden wij allebei niet lekker, evenals de kabeljauw-kroketten. Wel hebben we in de stad een paar keer heerlijk gegeten. Zo zijn er genoeg restaurants te vinden voor een heerlijke steak of lekkere taps. Die vind je het beste buiten het toeristische centrum.

Londen – dé stad van Engeland

In Londen ben ik nu een aantal keren geweest en elke keer weer vond ik het fantastisch. Wat mij betreft is dit dan ook dé stad van Engeland. Het weer kan soms wat tegenvallen met regen of kou, maar dat weegt niet op tegen al het moois wat deze stad te bieden heeft. Uiteraard is ook in deze stad vrijwel alles goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit zijn mijn hoogtepunten in deze stad:

 1. De Big Ben – Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. Het ligt vlak naast een metrostation en is dus eenvoudig te bereiken.
 2. De Tower Bridge – Deze prachtige brug is een van de bekendste plaatjes van Londen. Leuk om overheen te lopen en vanuit daar kun je direct verder lopen langs de Theems. Of aan de andere kant ligt de Tower of London, wat een oud fort is en ook de moeite waard is om te bezoeken.
 3. Buckingham Palace – Zeg je Engeland, dan denk je natuurlijk ook aan de Royals. Het is een prachtig gezicht om de bewakers te zien marcheren in hun traditionele uniformen. Ook de wandeling naar het paleis toe is mooi.
 4. London Eye – Deze grote reuzenrad biedt een prachtig uitzicht op de stad en is een van de meest populaire attracties van Londen. Zeker in het donker is het leuk om de stad met alle verlichting uit de lucht te zien. Wel hangt er een stevig prijskaartje aan vast.
 5. Wembley – Een van de vele voetbalstadions in Londen. Toen Tottenham Hotspur hier nog de thuiswedstrijden speelde ben ik hier geweest. Het stadion is immens en de ambiance is fan-tas-tsch. Ben je maar een beetje fan van voetbal, dat moet je hier zeker heen. Ook andere stadions, zoals het Emirates Stadium of Stamford Bridge, zijn leuk om een bezoek aan te brengen. Zowel voor een wedstrijd als voor een rondleiding.

Dat zijn ze dan, mijn drie leukste city trips binnen Europa. Er zijn nog veel meer steden te ontdekken, maar die staan nog op het wensenlijstje. Rome, Athene, Warschau, Manchester, Valencia, ze staan er allemaal op. En hopelijk kunnen ze snel afgestreept worden!

Dit vind je misschien ook leuk...