Lifestyle

Citytrip naar Rome

Schreef ik laatst over mijn favoriete citytrips in Europa, ben ik nu net terug uit een andere prachtige stad: Rome. Een paar maanden terug hebben we deze citytrip al geboekt en nu was het dan eindelijk zo ver: een midweekje in Rome.

Aankomst in Rome

We landden op het vliegveld Fiumicino, wat niet direct in Rome ligt. We moesten nog een stukje reizen om echt in de stad te geraken. Net uit het vliegveld wilden we een taxi bestellen maar zag dat het best lang duurde en ook redelijk duur was. Toevallig liepen we langs een ticketautomaat voor de trein en besloten daar ook even naar te kijken. Wat blijkt: de trein was flink goedkoper én ook een stuk sneller. Dus we kochten twee tickets voor de trein en waren binnen een half uur in de stad. Vanaf daar was het nog vijf minuten lopen naar ons hotel. Ons hotel lag buiten het toeristische centrum, wat heerlijk rustig was en er waren enorm veel lokale restaurantjes waar je goed (en voordelig) kunt eten. Geen tourist traps dus. Denk je nu: dan duurt het toch lang voordat je in het centrum bent? Nee hoor, we hebben veel gebruik gemaakt van de elektrische step waardoor je makkelijk, goedkoop en snel door de stad heen kunt rijden. Super handig om een rittenkaart te kopen via de app van bijvoorbeeld Lime/Uber.

Bezienswaardigheden in Rome

In Rome is enorm veel van de oudheid bewaard gebleven en te zien. Dit vonden wij de mooiste bezienswaardigheden in Rome:

  • Colosseum – uiteraard een van de grootste en meest bekende toeristische trekpleisters in de stad. Dat is ook te zien, want het is enorm druk op deze plaats maar zeker de moeite waard. Wil je hier nu ook heen? Zorg dat dat je op tijd tickets koopt, bijvoorbeeld via de officiële site. Op tijd betekent bijna wel een maand van tevoren. Doe je dit niet, dan kun je via tussenpersonen ook tickets kopen maar ben je vaak duurder uit. Bonus: je krijgt ook binnen 24 uur nog toegang tot het Forum Romanum en Palatine Hill. Ook zeker de moeite waard om rond te lopen.
  • Vaticaanstad – hier kozen we voor een tour met gids. Het leek ons leuk om meer te leren over deze plaats, zonder dat we zelf alles moesten opzoeken of lezen van bordjes. Vaak weet een gids toch heel veel meer te vertellen over deze bijzondere plaats. Ook hier geldt: boek je tickets (met of zonder gids) ruim van tevoren. Doe je dat niet, dan betaal je flink meer.
    • Tip 1: ga zo vroeg mogelijk in de ochtend om de grootste drukte te mijden.
    • Tip 2: wil je de Sixtijnse kapel ook zien? Ga dan niet op woensdagochtend. Dan is de kapel vaak gesloten vanwege een dienst.
  • Trevifontein – we waren hier vroeg in de morgen heen gegaan om de grootste drukte voor te zijn. Het is echt een indrukwekkende fontein om te zien. Vanaf daar kun je ook snel doorlopen naar andere bezienswaardigheden, zoals de Spaans trappen.
  • Pantheon – een schitterend gebouw. We waren hier midden op de dag en dan is het binnen vrij druk. Ook stond er een lange rij buiten, maar laat je daardoor niet afschrikken. De rij loopt vlot door en je bent vaak binnen tien minuten binnen.

De meeste van de bezienswaardigheden in Rome zijn gratis te bezoeken maar er zijn ook verschillende plekken waarvoor je tickets moet kopen. Nogmaals mijn tip om ruim van tevoren te reserveren. Wij hadden dit dus niet gedaan en dan betaal je al snel 2-3 keer het normale tarief. Nu heb ik zeker nog niet alle bezienswaardigheden benoemd, zoals bijvoorbeeld de Engelenburcht, maar er is zeker nog veel meer te zien.

Wij hebben enorm genoten van onze drie dagen in Rome, een prachtige stad!

Dit vind je misschien ook leuk...