citytrip gent
Lifestyle

Stedentrip naar Gent

Halverwege oktober ben ik 30 geworden en heb ik een stedentrip naar Gent en Brugge cadeau gekregen. Hoe leuk is dat?!

De eerste twee dagen verbleven we in Gent. Op voorhand dachten we dat dit toch de minder leuke stad van de twee zou zijn, maar achteraf vonden we dit juist de leukste stad. Het weer zat gelukkig mee en we hadden alleen af en toe een klein buitje. Op woensdag zijn we doorgereden naar Brugge en ook dat was een enorm leuke stad. Kortom, we hebben genoten van ons heerlijke midweekje weg. In deze blog neem ik jullie mee naar Gent, in de volgende blog vertel ik alles over de citytrip naar Brugge.

Wat te doen in Gent?

De binnenstad van Gent is grotendeels autovrij en dat is heerlijk rustig. Je hoeft bijna niet op te letten waar je loopt, de stad is met name ingericht op voetgangers en het publiek vervoer. Ook is het heel gemoedelijk in de stad, er hangt een fijne sfeer. Qua toerisme is het ook niet enorm druk, een echt (onontdekt) pareltje dus. Veel is ook op loopafstand van elkaar te vinden, dus hier de leukste dingen om te doen in Gent:

 • Gravensteen, een historische kasteel dat zeker de moeite waard is. De toegang is betaald, maar je krijgt hiervoor wel ook een audiotour. Neem die mee, want dat maakt je bezoek echt een extra leuke ervaring.
 • Het Belfort, leuk om te beklimmen zodat je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Ook hangt hier het klokwerk binnenin, leuk om te zien.
 • Sint-Baafskathedraal, mooi om van binnen te zien en tegenover het Belfort. Je kunt hier ook een AR-tour doen, maar die hebben we overgeslagen.
 • Graslei en de Korenlei, beide hele leuke gebieden om rond te wandelen. Je hier heel leuk op een terrasje zitten en wat lekkers drinken. Ben je op zoek naar lekker eten? Dan vind ik dat je dat beter buiten deze buurten kunt zoeken. Daar vind ik de kwaliteit van het eten en de prijzen vaak beter.
 • Boottocht op de Leie, super leuk (zeker bij mooi weer) om wat meer over de stad te weten te komen. Je komt op plaatsen waar je anders met een citytrip niet zo snel zult komen. Daarnaast vertelt de gids het een en ander wat ik anders nooit te weten was gekomen.

Verder hebben we lekker rondgewandeld door de stad en hebben we vooral ook genoten van het lekkere eten en drinken in de stad. En natuurlijk hebben we geshopt, dat gaat prima in Gent.

Tips voor restaurants in Gent

We zijn dan maar twee dagen in Gent geweest, we hebben toch wat leuke restaurantjes bezocht die de moeite waard zijn. Hier zijn wij in deze paar dagen geweest:

 • Goûts & Couleurs, een hele leuke wijnbar waar je zowel buiten als binnen kunt zitten. Prima wijnen en ook zijn er heerlijke hapjes te krijgen.
 • Taste of India, we hadden zin in de Indiase keuken. Hier kun je heerlijk eten en ook nog eens voor een goede prijs.
 • The Bakery, een heerlijke bakker om ’s ochtends te ontbijten met een zoet of hartig hapje en een overheerlijke tas koffie.
 • ’t verschil, mooi gelegen op de Graslei en aan het water. Hier zit je wel midden in het toeristische centrum. Dat was te merken aan zowel de kwaliteit van het eten als de prijs. Mooie locatie maar helaas veel mindere kwaliteit van eten en service.
 • Café René, een prima restaurant. Het eten is goed en de sfeer is heel gezellig.
 • Bakkerij Panda, voordat we naar Brugge zijn gegaan hebben we hier een heerlijk broodje gehaald. Ontzettend vers, lekker belegd en dat voor nog geen vijf euro. Echt een aanrader als je een broodje mee wilt nemen, je kunt hier niet plaatsnemen.

Al met al hebben we een superleuke tijd gehad in Gent. We komen hier zeker nog eens terug!

Dit vind je misschien ook leuk...