Lifestyle

Stedentrip naar Brugge

Na onze tweedaagse stedentrip naar Gent zijn we na een heerlijk broodje de auto ingestapt en naar Brugge gereden. Ook hier hadden we een tweedaags verblijf geboekt, dus we hadden weer twee leuke dagen voor ons liggen.

De stad Brugge staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur, romantische grachten en voortreffelijke chocolade en wafels. Soms beschreven als het Venetië van het Noorden, is een perfecte bestemming voor wie houdt van geschiedenis vermengd met hedendaagse cultuur. Dat was ook te merken, want het is in Brugge flink drukker met toeristen dan in Gent.

Een fijn hotel dicht bij het centrum van Brugge

We verbleven in Dukes Arches, wat nog geen vijf minuutjes lopen is vanuit het centrum. Een luxe en comfortabel hotel met een prachtig uitzicht op de oude, geplaveide straatjes en dichtbij alle belangrijke bezienswaardigheden. Het personeel was heel behulpzaam en gaf uitstekende tips voor activiteiten in de stad.

Een van de eerste verrassingen deze stedentrip was het bezoek aan de brouwerij De Halve Maan, waar we meer leerden over het brouwproces en natuurlijk de kans kregen om hun bieren (Brugse Zot en Straffe Hendrik) te proeven. De tour was informatief en amusant door de leuke gids. Daarnaast is het bijzonder dat zo’n brouwerij midden in de stad nog steeds ligt. Als afsluiting zijn we daarna lekker uit eten gegaan bij een Mexicaans restaurant (Más Brugge). Wat ons betreft een aanrader. We hebben heerlijk gegeten en er hing een leuke sfeer in het restaurantje.

Tip: Belgische Chocolade maken in Brugge

De volgende ochtend zijn we een klein restaurantje ingelopen voor een klein ontbijtje. Aangezien er regen voorspeld werd, zijn we daarna snel een bootje ingestapt voor een rondvaart door de stad. Ook deze was met een gids weer heel informatief en leuk. Het is een hele fijne en ontspannen manier om meer over de stad te leren.

Daarna kwam het leukste van de twee dagen in Brugge, al was dit voor mij nog een hele verrassing. Vriendlief nam me mee in de richting van het noorden van de stad. Daar was helemaal niks meer te doen, dus ik stond op het punt om weer om te draaien aangezien ik moe begon te raken. Na een klein beetje aandringen liepen we nog net wat verder en stonden we voor een grote ruit waarachter net een workshop chocolade maken gestart ging worden. Ik zei nog: “dat lijkt me toch ook leuk om te doen!”, waarna vriendlief zei: “Kom, dan gaan we toch naar binnen!”. Wat bleek nu, hij had dit vooraf al geregeld en zocht een smoesje om mij mee daarheen te krijgen. Als chocoladeliefhebber was dit een droom die uitkwam. De workshop leerde me niet alleen over de fijne kneepjes van chocolade maken, maar ik mocht ook mijn eigengemaakte Belgische chocolade mee naar huis nemen, wat een heerlijke herinnering aan de citytrip was.

’s Avonds zijn we daarna weer heerlijk uit eten gegaan bij De Gastro, wat ons betreft ook een echte aanrader. De kaart heeft voornamelijk Belgische gerechten en alles wat we kregen zag er fantastisch uit. Vergeet niet vooraf te reserveren, dat is wel nodig. Al hadden wij net het geluk dat er toch een tafeltje vrij was.

Een week vol cultuur, lekker eten en verrassingen

Uiteraard hebben we nog veel meer gezien van de stad, zoals het Belfort, het Kathedraal, de Lieve Vrouwekerk en de Basiliek van het Heilige Bloed. Maar na Gent hadden we dit soort gebouwen eigenlijk wel genoeg gezien en hebben we vooral genoten van de ervaringen in de stad.

Kortom, mijn week in Gent en Brugge was gevuld met cultuur, geschiedenis en culinaire hoogstandjes. Het is de perfecte plek voor iedereen die op zoek is naar een mix van ontspanning en vermaak. Achteraf hoorden we dat dit geen populaire mening is, maar we vonden Gent toch de leukste stad van de twee. Toch hebben we ons enorm goed vermaakt in Brugge en ook hier komen we vast en zeker nog eens terug.

Dit vind je misschien ook leuk...