Lifestyle

Een nieuwe keuken uitzoeken

Ja, het was dan eindelijk zo ver. Nu we al een tijdje in ons nieuwe huis wonen en al die tijd met een tweedehands keuken gezet hebben, zijn we toe aan een nieuwe keuken. De keuken die we nu hebben, was een beetje uit nood geboren omdat we veel verbouwd hadden waardoor de oude keuken niet meer paste. En omdat we toch snel wilde verhuizen naar ons nieuwe huisje, moest dit dan maar even zo.

Waar begin je eigenlijk met het uitzoeken van een nieuwe keuken? We hadden eerlijk gezegd geen idee. We zijn maar begonnen met simpelweg een keukenboulevard te bezoeken en dan maar te zien of we iets konden vinden wat we mooi vinden. Correctie: wat we allebei mooi vinden. En dat bleek toch nog lastiger te zijn dan dat ik hoopte.

Na veel zoeken tussen allerlei verschillende soorten keukens, keukenbladen, keukenapparatuur en alle andere honderd opties die je kunt kiezen, zijn we er toch uitgekomen. De afmetingen hadden we meegenomen, dus konden we aanschuiven bij de verkoper. De tekening was vlug in getekend en het prijs kwam ook snel op tafel. Omdat het ons eerste bezoekje was, gaven we aan dat we toch ook nog wel iets meer rond wilden kijken en er toch even over na willen denken. Het is toch iets wat járen in huis zal staan, dan willen we wel iets wat goed past bij ons en ons huis.

Vergelijken bespaart ons een hoop

Op de terugweg waren we het er eigenlijk wel over eens. Dit is de keuken die we willen hebben en heel veel andere opties zagen we toch niet. Het enige waar we het niet helemaal over eens konden worden, was de keuze tussen een kokendwaterkraan of een normale kraan. Twee weken later zaten we weer in de auto terug naar de keukenboulevard. Toch wilden we nog even bij wat andere winkels kijken en je gelooft het niet. Exact dezelfde keuken bij een andere winkel met als enige verschil de apparatuur in de keuken.

Omdat we wilden weten wat het verschil was tussen de twee zijn we toch ook hier om tafel gegaan met een verkoopster. De tekening was nu nog sneller gemaakt, misschien had ze ook wel door dat we bij een andere winkel diezelfde tekening ook al hadden laten maken. En wat blijkt: dezelfde keuken met vrijwel dezelfde apparatuur (van dezelfde merken) is hier bijna de helft van de prijs! Na een klein beetje twijfelen, hebben we toch maar direct de knoop doorgehakt: deze keuken kiezen we direct. De extra 10% korting die we nog kregen als we nu zouden bestellen maakte die keuze alleen nog maar eenvoudiger.

Een hoogglans witte keuken met zwart blad

Onze keuze is gevallen op een keuken van Keukenconcurrent (uit Nederland). De kastjes zijn in hoogglans wit met een zwart blad van composiet en RVS (normale) keukenkraan. Samen met een nieuwe frigo, combi oven en afzuigkap. De vaatwasser uit onze vorige keuken is nog vrij nieuw, dus die laten we overplaatsen naar de nieuwe keuken. Ook de gaskookplaat is nog zo goed als nieuw en past heel mooi bij de nieuwe keuken, dus ook die gaat over naar de nieuwe keuken.

De levertijd is wel wat lang, maar toch kunnen we eind oktober de nieuwe keuken verwelkomen!

Dit vind je misschien ook leuk...